logo skoleni-kurzy

CESTINA V UREDNIM STYKU [ADMINISTRATIVNI KOMENTÁŘE KE KURZU


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


Pokročilé techniky v HTML5 a CSS3 - HelpMark - školení SEO, internetový marketing, webdesign
Během tohoto kurzu vybrousíte své základní znalosti HTML a CSS, abyste po jeho skončení sami dokázali vytvořit web za použití nejmodernějších technik, které se zde naučíte. Zjistíte, že dnešní HTML5 a CSS3 toho umí o hodně víc, než jste byli zvyklí u jejich předchůdců.

^

 

 

CESTINA V UREDNIM STYKU (ADMINISTRATIVNI KOMENTÁŘE KE KURZU

Viz také následující kurzy :
  • Administrativní pracovník - online (možnost získání profesní kvalifikace s garancí MPSV)Podrobnosti
  • Bezchybný pravopis v administrativní a obchodní praxiPodrobnosti
  • Bez komentáře se novinářům neříká: krizová komunikace (nejenom s médii)Podrobnosti
  • Bez komentáře se novinářům neříká: krizová komunikace (nejenom s médii)Podrobnosti
  • Novela zákona o úřednících - paragraf po paragrafu - dvoudenníPodrobnosti


Čeština v úředním styku (administrativní styl)
- Komentáře a dotazy na školení/kurz


---(zatím žádný dotaz)---



-x- Pro tento kurz již nelze poslat žádný dotaz -x-

Tento kurz již byl smazán




Zpět ke kurzu

Čeština v úředním styku (administrativní styl)

Lektor: PhDr. Petr Vybíral, Ph.D., Metropolitní univerzita Praha, katedra mediálních studií, Zpravodajství České televize Praktikum současné (nejen) úřednické češtiny a přehled častých chyb, prohřešků, provinění a zbytečností (nejen) v úřední češtině začátku 21. století Kurz je určen všem těm, kteří dennodenně pracují s naším rodným jazykem, nebo těm, kteří o něm rádi přemýšlejí a uvědomují si, jak se mění. Budeme mluvit o tom, jak se dnes mluví a píše, a zaměříme se i na to, proč se nám v jazyce něco nelíbí. Na příkladech konkrétních jazykových provinění proti správné češtině si ukážeme dnešní nejčastější chyby ve vyjadřování psaném i mluveném v úřednických, reklamních i mediálních textech. Zváni jsou proto všichni, kteří by se o češtině chtěli dozvědět něco víc a praktického, i ti, kteří chtějí vyjádřit své stesky nad úpadkem jazyka nebo volání po krásné češtině, která jim dnes tak chybí. Pokud jste i vy řešili s kolegy v práci, jestli je správně Cigarety zdražili nebo Cigarety zdražily, či snad jestli je abychom lepší než abysme nebo aby jsme a co by všem těmhle půtkám řekly třeba Mata Hariová a Angela Merkel, setkaly-li by se s čínskou tenistkou Li Naovou, udělejte si čas a přijďte. Společně se zamyslíme nad stavem češtiny a nad tím, proč tak velkou roli v ní sehrává úzus a tzv. pružná stabilita.

Obsah kurzu : 1. Čeština je v úpadku, spisovnost zažívá krizi (Dřív se mluvilo líp, nebylo tolik chyb.) 2. Čeština je v ohrožení (Angličtina je všude.) 3. Správně česky už dnes nikdo neumí (Ani v televizi nebo v rozhlasu.) 4. Co je spisovné, to je správné (Vy telata jedna pitomá, co jste to udělala!) 5. Charakteristika současné psané a mluvené češtiny (Tak určitě volejte naší sexi linku; víš co, viď!) 6. Vztah jazyka psaného a mluveného (Vopravdu můžou pražské kurvy létat celý den po lékařích?) 7. Hovorové prvky v jazyku psaném a problematika spisovnosti ve vyjadřování, standardní čeština (Mluvme, jak nám zobák narost.) 8. Vztah grafické soustavy (písma a pravopisu) k jazyku. Pravopis a inteligence (Kdyby ypsilonu nebylo, o čem by se Češi bavili?) 9. Co je to vlastně chyba (Jedno malé zamyšlení o tom, jak budoucí následník trůnu seděl na umělohmotném prkýnku, pil ze skleněné skleničky a díval se na to, jak třiced lidí včetně několika cizinců nejspíš zemřelo při osvobozování rukojmých v Alžíru - zajaly je teroristi.) 10. Jazyková tvořivost úřednická (Řešme společně tuto rovnici o dvou neznámých: x = provedli přípravy k zaměření objektu domu, y = připravovali se na provádění bezpečného odstranění vybydleného objektu domu. Řešení = píšu, tedy jsem?!) 11. Úřednický šiml nástěnkový (Oznamujeme vám tímto kanálem 6-ti hodinovou odstávku vody v okolí vašeho domu a těšíme se na spolupráci. Za vzniknuvší komplikace přijměte prosím dík i naší omluvu. Cisterny budou přistavěny v okolí Kajetánky a Petynky a nepočítá se s jejich přemistňováním.) 12. Čeština úředníků -


... Zpět ke kurzu  -> Čeština v úředním styku (administrativní styl)



Akademie Literárních novin

Akademie Literárních novin vstoupila letos do čtvrtého roku svého života. A zdá se, že opět úspěšně. Má sice stále větší konkurenci, ale sází především na vysokou kvalitu vlastních lektorů, mezi něž patří naši přední odborníci ve svém oboru, kteří umějí předat posluchačům svoje hluboké znalosti poutavou a srozumitelnou formou. Jsou to historici, spisovatelé, novináři, pedagogové ze špičkových vysokých škol a další osobnosti, často spolupracovníci a autoři Literárních novin. Mezi nejoblíbenější patří stále tématika současné české literatury a literatury světové [ruské, americké, britské]. Velkému zájmu se těší také třídenní intenzivní seminář tvůrčího psaní s Danielou Fischerovou v krásném prostředí krkonošského welness hotelu Bouda Máma, kde kromě načerpání vědomostí se lze věnovat i tělesné schránce [uskuteční se opět letos v květnu]. O tom, že si ve školách uvědomují význam výchovy ke čtenářství, svědčí hojná účast na kurzu Literatura pro děti vedená spisovatelkou a dlouholetou šéfredaktorkou nakladatelství Albatros Šárkou Krejčí. Populární je i kurz Média a my na pomoc mediální výchově, kde slovo mají např. novináři Karel Hvížďala či Petr Žantovský. Jsme rádi, že stranou zájmu není ani náš mateřský jazyk: chybám v jeho užívání i tendencím vývoje je věnován samostatný kurz Problémy současné češtiny, který navštěvují jak učitelé, tak pracovníci různých oborů, kteří pracují s naší mateřštinou.

Akademie Literárních novin

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Školení: Čeština do kanceláře # pro administrativní pracovníky v květnu 2024 - Velké Němčice
^